Reizen naar Malta

Kaartje Malta

De eilanden van Malta, te midden van de Middellandse Zee, vormen al sedert de Oudheid een aantrekkingspool voor hun bezoekers. De zeevarende Feniciërs, de Ridders van St. John, de toeristen van vandaag, reeds velen werden gecharmeerd door Malta’s culturele mozaïek en hartelijke inwoners. Weinig Middellandse-Zee bestemmingen bieden zoveel rijkdom uit heden en verleden.

Malta, Gozo en Comino
 
Malta, Gozo en Comino
 

Op reis naar Malta: info bestemming

Valetta  St. Julians 

Wie cultuur, ontspanning en gastronomie zoekt op vakantie kan de Maltese archipel zeker overwegen. Malta is een opgewekt eiland, vol leven en kleur. Getuige daarvan plaatsen als St. Julian's, Sliema, St. Paul's Bay of Bugibba, waar diverse hotels, restaurants, patisserieën en allerhande boetiekjes elkaar aflossen.

Valetta  Valetta  Valetta 

Op Malta vind je kolossale tempels van een kleine 6000 jaar geleden, maar ook de vele paleizen en vestingwerken van de Kruisridders die het eiland ontwikkeld hebben. De vestingwerken zijn nog steeds indrukwekkend. Valletta is de hoofdstad van Malta, een strategisch gelegen zeehaven aan de oostkust van het eiland. Gesticht door de ridders van St. Jan, staat de ommuurde binnenstad volledig op de Werelderfgoed lijst. Het ene schilderachtige hoekje hier volgt het andere op. Ook de inhammen van de havens van Marsamxett en Grand Port, wel eens de mooiste van Europa genoemd, zijn niet te missen.

Mdina  Mdina 

De Drie Steden (Vittoriosa, Senglea en Cospicua) bieden een boeiend inzicht in Malta en in de geschiedenis van de eilanden. Deze minder bezochte steden kennen nog het authentieke eilandleven en laten kennismaken met de lotgevallen van Malta als zeevarende natie. De Drie Steden kunnen terecht aanspraak maken op de titel ‘bakermat van de Maltese geschiedenis', aangezien ze onderdak en bescherming hebben geboden aan vrijwel elk volk dat zich op de eilanden vestigde.

Zeker te bezoeken is ook Mdina, de hoofdstad van Malta voor de komst van de Ridders van St. Jan, en vandaag de dag nog steeds in zijn originele vorm als typisch middeleeuws stadje. Binnen de dikke muren van het bijna verlaten stadje met smalle steegjes voel je de geschiedenis herleven. Paleizen en herenhuizen staan er zij aan zij. Vanaf de bastions is het uitzicht over het eiland niet te missen. In de verte zie je zelfs Sicilië.

Gozo 

Ook de eilandjes Gozo en Comino maken deel uit van de Maltese archipel. Gozo is een stuk kleiner dan Malta maar des te landelijker. Het leven draait hier nog rond landbouw en visvangst. Met zijn rustige levensstijl en liefde voor traditie is Gozo een must voor wie de Maltese archipel bezoekt. De middeleeuwse straatjes en het uitzicht van de citadel Victoria zijn verbluffend. Ook de 5500 jaar oude megalithische tempel van Ggantija en het natuurreservaat van de baai van Dwerja met zijn azuren "venster" dat enkele jaren geleden neerstortte en inlandse zee mag je niet missen.

Er zijn bijna dagelijks vluchten (3u vliegen) naar Malta, dus de bestemming is ook perfect geschikt voor een citytrip.

Actie op Malta
 
Jeepsafari op Gozo
 
Met speedboot naar Gozo
 
Zeilen op Malta
 
Abseilen op Gozo
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Malta maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Malta aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Beleefreis Malta

Vittoriosa (één van de Drie Steden) 

Malta is niet zo groot en vanuit 1 plaats kan het hele eiland bezocht worden. Op een 8-daags reis op maat kan overwogen worden om zowel op Malta als op Gozo enkele dagen te verblijven.

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Malta vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Malta hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Malta gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Munt: Op 1 januari 2008 voert Malta de euro in.

Weer en klimaat

Klimaat: Malta heeft een mild mediterraan klimaat. Het is er vrijwel het hele jaar door zonnig (in de winter gemiddeld nog vijf à zes uur per dag). De warmste maanden zijn juli tot september (gemiddeld 10 à 11 uren zon per dag). De zomers zijn warm, droog en erg zonnig. De temperaturen worden vaak getemperd door de koele zeewind. In de lente en herfst kan een zeer warme wind uit Afrika soms onverwacht hoge temperaturen teweegbrengen. Deze wind staat bekend als de Sirocco; in het Maltees de Xlokk. De winters zijn zacht met af en toe een korte koudere periode. De meeste neerslag valt in de wintermaanden. De droge periode in de zomer duurt meestal langer dan in Italië. Zwemmen in zee is soms nog mogelijk tot in de wintermaanden en het strandseizoen duurt soms tot midden of zelfs eind oktober.

Beste reisperiode: In juni en september is het iets minder warm en iets minder druk dan in juli en augustus. Als je houdt van landschappen in intens groen met wilde bloemen, moet je in de lente gaan.

Valletta   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   14 15 16 18 22 26 29 29 27 24 20 16
Gemiddelde nachtt. (°C)   10 10 11 13 16 19 22 23 22 19 16 12
Gemiddelde neerslag (mm)   90 60 39 15 12 2 0 8 29 63 91 110
Aantal uren zon per dag   90 60 39 15 12 2 0 8 29 63 91 110
Aantal regendagen   12 8 5 2 2 0 0 1 3 6 9 13

Prettige vakantie in Malta

In voorbereiding van uw reis op maat naar Malta voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.