Citytrip Kopenhagen

Kaartje Kopenhagen

Uiteraard is Kopenhagen veel meer dan het beeldje van de Kleine Zeemeermin. De gekleurde huisjes in de haven, het gezellige winkel- en uitgaansgebied in het oude centrum en een aantal verrassende bezienswaardigheden, maken van de Deense hoofdstad een bestemming die de moeite waard is voor een citytrip. Het is gemakkelijk om het gezellige centrum te voet te doorkruisen en mooie wandelingen te maken langs winkels, paleizen, musea, pleinen, parken en vele haventjes...

Zeemeermin van Kopenhagen
 
Tivoli park met muziek tijdens de avond
 

Op reis naar Kopenhagen: info bestemming

Geïnspireerd door het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen werd het beeldje door de Deense beeldhouwer Edward Eriksen in 1913 gemaakt, en de Zeemeermin zit sindsdien naar de zee te kijken. Ze is hét symbool van Kopenhagen en bij uitbreiding van Denemarken. De Ronde Toren in Kopenhagen werd gebouwd in de 17de eeuw, er is geen trap of lift, maar een spiraalvormige straat van 209 meter lang. Ga tijdens uw reis op de Strøget, de populairste straat in de grootste voetgangerszone van Europa, de porseleinschilders zoeken om ze aan het werk te zien. Porselein is vermaard in Denemarken. In het centrum ligt ook het bekende attractiepark Tivoli. Straatartiesten en muzikanten zorgen voor wat entertainment. Tegenover Tivoli ligt het Danish Design Center hét uitstalraam van Deens ontwerp.

Christianshaven
 
Fietsen in Kopenhagen
 
Haven Kopenhagen
 
Nyhavn 

Kopenhagen is een stad aan het water. Te voet is het gemakkelijk om het gezellige centrum te voet te doorkruisen en te wandelen langs winkels, paleizen, musea, pleinen, parken met meertjes en havens. Nyhavn dateert uit 1673. Het pittoreske kanaal maakte deel uit van een project om van Kopenhagen een soort Venetië van het Noorden te maken. De vele cafés en restaurants behoren tot de populairste van de stad.

Verschillende activiteiten in en rond Kopenhagen: ga zeker fietsen door de stad, de fietser is er echt koning in het verkeer, Kopenhagen beschikt over maar liefst 350 km fietspaden. Doe een kajaktocht op de kanalen (begeleid met instructeur) en maak op die manier kennis met enkele van de prachtige oude gebouwen, historische kerken, pittoreske huizen en interessante moderne gebouwen zoals het Opera House en de Black Diamond. Een gewone boottocht op de kanalen kan natuurlijk ook. Of doe een toer met de rickshaw tour, deze bestonden al in de tijd van Hans Christian Andersen. Je kan ook een speedboottour (tot 110 km/u) doen op zee tot aan 's werelds langste tuikabelbrug waarvan de pylonen 200m hoog zijn (verbinding met Malmo in Zweden).

Windenergie Denemarken 

Reeds in de jaren ’60 al, toen het idee van ecologie zelf nog maar amper bestond in Europa, waren de Denen zich al bewust van de progressieve aftakeling van hun omgeving en de maatregelen die daarvoor genomen moesten worden. Zeer belangrijk vandaag is onder andere de productie van energie, die moet voortkomen uit duurzame bronnen zoals de zon en de wind. Windmolens maken voortaan dan ook deel uit van het landschap heel Denemarken.

Vanuit Kopenhagen kan je het Vikingschipmuseum bezoeken in Roskilde, het wereldberoemde Helsingør, de stad waar Shakespeare zijn Hamlet liet afspelen met het indrukwekkend slot Kronberg, het 17de-eeuwse Slot Frederiksborg, grootste renaissancepaleis van Scandinavië dat op drie eilanden in het midden van een meer ligt en wordt omringd door elegante barokke tuinen.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Kopenhagen maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Kopenhagen aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

Wij streven naar uw reis op maat en overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Citytrip Kopenhagen

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Kopenhagen vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Kopenhagen   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   2 2 5 10 15 19 20 20 17 12 7 4
Gemiddelde nachtt. (°C)   -2 -2 0 2 7 11 13 13 10 7 3 -1
Gemiddelde neerslag (mm)   36 24 34 35 40 45 57 55 53 47 52 47
Aantal uren zon per dag   36 24 34 35 40 45 57 55 53 47 52 47
Aantal regendagen   17 13 14 13 13 11 13 13 14 14 17 16

Prettige vakantie in Kopenhagen

In voorbereiding van uw reis op maat naar Kopenhagen voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.