Citytrip Wenen

Kaartje Wenen

Wenen verrast met het beste van 2 werelden: de stad ademt grandeur en romantiek uit van de vervlogen tijden van de Habsburgers en is anderzijds verbazend trendy en modern. Je gaat er op zoek naar architectuur, kunst en cultuur en walst van het ene evenement naar het andere. Wenen vernieuwt ook. De stad waar vroeger Mozart, Beethoven, Schubert en Strauss hun klassieke meesterwerken componeerden, is vandaag de stad waar internationale dj's hun kunsten etaleren en waar experimenteel theater alle ruimte krijgt. Een heerlijke citytrip...

Vienna by night
 

Op reis naar Wenen: info bestemming

Wenen ligt aan de Donau, aan de rand van de Oostenrijkse Alpen, en is met ca. 1.8 miljoen inwoners de hoofdstad van Oostenrijk. De stad is ingedeeld in 23 districten of wijken. De oude binnenstad (Innere Stadt) is het eerste district; hier zijn ook de meeste bezienswaardigheden. Het straatbeeld wordt er in de eerste plaats bepaald door historische barokke gebouwen uit de 17de en 18de eeuw, van voormalige keizerlijke paleizen tot "gewone" woningen. Je kan tijdens uw reis zowat de geschiedenis van de bouwkunst per periode volgen; van Romaanse tot prachtige moderne gebouwen hebben in Wenen hun eigen plekje. Buiten het centrum staan de prachtige zomerpaleizen van de Habsburgse keizers en aristocraten.

Wenen
 
Wenen
 
St Stephans
 

Wenen is een echte kunststad. De vele paleizen, parken, musea en monumenten, herbergen uitgebreide collecties kunst. De verzameling kunstschatten en de muziek- en theaterontwikkeling van de stad zijn voor een groot deel te danken aan de Habsburgers. "Stadt der Musik" is terecht een van de bijnamen van Wenen: al eeuwenlang is hier een grote rol weggelegd in de Europese muziek. Wiener Blut en An der schönen blauen Donau van Johan Strauss zijn maar twee voorbeelden van wereldberoemde wals composities. Een groot deel van de werken van Mozart, Haydn en Beethoven werden in Wenen geschreven. Ook Schubert, Brahms en Strauss en hebben in de stad gewoond en gewerkt. Overal kan je dan ook van de Weense muziektraditie genieten...

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Wenen maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Wenen aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

Wij streven naar uw reis op maat en overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Citytrip Wenen

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Wenen vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Oostenrijk hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Oostenrijk gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: Geen.

Munt: De euro.

Onderweg: Brussel - Wenen in 1u55min.

Weer en klimaat

Klimaat: Het klimaat in Wenen is gematigd continentaal. De zomers zijn zeer aangenaam, met temperaturen tussen 20 en 30°C. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt.

Beste reisperiode: Uiteraard is het anders in de winter, maar je kan Wenen eigenlijk het hele jaar door bezoeken.

Prettige vakantie in Wenen

In voorbereiding van uw reis op maat naar Wenen voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.