Citytrip Berlijn

Kaartje Berlijn

Berlijn is hoofdstad en tegelijk deelstaat van Duitsland, gelegen waar de Spree samenvloeit met de Havel. Bijna geen stad verandert tegenwoordig zo snel als Berlijn het afgelopen decennium. De nieuwe constructies zijn gedurfd en hypermodern. In november 2019 was het 30 jaar geleden dat de muur viel. Het herenigd Berlijn moet je bezocht hebben, een citytrip met aan de westkant de grote winkelstraten met voorop de Kurfürstendamm en in het oosten de prachtige Pruisische architectuur, prachtige musea en het bruisende nachtleven...

Unter Den Linden
 
Gendarmenmarkt
 

Op reis naar Berlijn: info bestemming

Begin de reis met de historische kern Berlin Mitte en de Brandenburger Tor, het bekendste monument in Berlijn. De futuristisch ogende Reichstag is al vanouds opnieuw het parlementsgebouw. Je kan er panoramisch dineren in het restaurant op de bovenste verdieping. Ga verder langs de pleinen Gendarmenmarkt en Alexanderplatz.

Berlijn
 
Berlijn Rijksdag
 

De omgeving van de bekende laan Unter den Linden is misschien het mooiste gedeelte van Berlijn. Na de Duitse hereniging vonden vele cafés en trendy winkels er een plekje. Shopping kan uiteraard ook in de Friedrichstrasse en langs de 3,5 km lange Kurfürstendamm. Daarnaast zijn er ook heel diverse musea en een ruim cultureel aanbod. Een avondwandeling doorheen het feeëriek verlichte Berlijn mag ook niet ontbreken.

Checkpoint Charlie
 
Berlijnse muur
 
Potsdam  Potsdam 

De voormalige garnizoen stad Potsdam, even ten zuidwesten van Berlijn, is een juweeltje op zichzelf. Vanaf het moment dat je de stad binnenkomt, voel je een bijzondere sfeer. Zeker op warme zomerdagen kan deze stad je een Italië-gevoel geven. Volg er een rondleiding in Sanssouci, het favoriete paleis van de Pruisische koning Frederik II in prachtige rococostijl (Unesco Werelderfgoed) en met sublieme tuinen...

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Berlijn maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Berlijn aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

Wij streven naar uw reis op maat en overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Citytrip Berlijn

Architectuur en cultuur zonder grenzen...

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Berlijn vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Duitsland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Duitsland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Duitsland is de euro.

Onderweg: Brussel-Berlijn in 1u30min.

Goed om te weten: Berlijn is eenvoudig te verkennen met het openbaar vervoer. Koop bij aankomst meteen een dag- of weekkaart. Daarmee kan je vrijwel heel de stad bereiken met het openbaar vervoer.

Het Internationaal Filmfestival van Berlijn vindt plaats in februari.

Weer en klimaat

Klimaat: Het klimaat in Berlijn verschilt niet veel van dat bij ons. De invloed van de zee is een beetje minder uitgesproken waardoor de winters gemiddeld wat kouder zijn en de zomers een beetje warmer. Neerslag kan je in alle jaargetijden verwachten.

Berlijn   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   3 4 9 13 19 22 24 24 19 13 7 4
Gemiddelde nachtt. (°C)   -2 -2 1 4 9 12 14 14 11 6 2 0
Gemiddelde neerslag (mm)   42 33 41 37 54 69 56 58 45 37 44 55
Aantal uren zon per dag   42 33 41 37 54 69 56 58 45 37 44 55
Aantal regendagen   10 8 9 8 9 10 8 8 8 8 10 11

Prettige vakantie in Berlijn

In voorbereiding van uw reis op maat naar Berlijn voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.