Citytrip Istanbul

Kaartje Istanbul

In Istanbul ontmoeten Oost en West elkaar, letterlijk, want Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. De grens tussen Europa en Azië, de Bosporus, deelt de hectische miljoenenstad in twee. Als citytrip heeft Istanbul alles om de bezoeker te bekoren: het is een stad van keizers en sultans, vol moskeeën en paleizen, pleinen en fonteinen. Van kleurige bazaars tot westerse winkelstraten, van buikdanseressen tot mondaine nachtclubs. Variatie die fascineert...

Citytrip Istanbul - Aya Sophia
 

Op reis naar Istanbul: info bestemming

Een reis naar Istanbul is meer dan alleen maar een bezoek aan monumenten van Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. Het leven op de straat in deze bruisende stad is een ware belevenis en zorgt voor een eigen sfeer. Een gerestaureerde wijk ligt naast een verpauperde. Rijkdom woont naast armoede. Dwalend door de stad, loop je van de ene verrassing en idyllische plek naar de andere. Naast de talloze historische bezienswaardigheden, is het gewoon leuk om verfijnde Turkse lekkernijen te eten op straat. Of om even met de overzet over de Bosporus van Europa naar Azië te varen; te genieten van het betoverende silhouet gedomineerd door honderden minaretten; je even onder de inwoners aan de oevers van de Bosporus te mengen; vers geroosterde visje te eten bij de vissers...

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Istanbul maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Istanbul aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

Wij streven naar uw reis op maat en overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Citytrip Istanbul

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Istanbul vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Om Turkije binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of reispas. Ook voor kinderen is een identiteitsbewijs met foto nodig. Daarnaast is een visum verplicht, te verkrijgen bij aankomst op het vliegveld. De prijs is ongeveer 15 euro. Het visum is zes weken geldig en is eveneens verplicht voor kinderen. Over het algemeen gaat alles snel en probleemloos. Gemakkelijkst is om pasgeld te voorzien. Bestuurders van een voertuig dienen een paspoort bij te hebben, aangezien het nummer van het voertuig in hun paspoort wordt geregistreerd.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor een bezoek aan Istanbul, West-Turkije en de Turkse Rivièra zijn geen inentingen vereist.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In Turkije is het zomer en winter een uur later dan bij ons.

Munt: De (nieuwe) Turkse lira (6 nullen van de oude munt werden geschrapt), onderverdeeld in 100 Kurus. Er zijn bankbiljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 lira; muntstukken van 50, 25, 10, 5 en 1 Kurus.

Onderweg: Brussel - Istanbul in 3u30min.

Weer en klimaat

Klimaat: Istanbul heeft een gematigd klimaat met hete, vochtige zomers en lange, natte winters. De zonnigste en heetste maanden zijn juli, augustus en september, met een gemiddelde van 12 uur zon per dag en temperaturen tussen 30 °C en 35 °C. Ook in april, mei, juni en oktober is de zon van de partij; de temperatuur schommelt tussen 22 en 30 °C. In de winter is het meestal nog altijd goed toeven in Istanbul: af en toe valt er een bui en de temperaturen blijven relatief zacht. Toch is sneeuw in de winter niet ongewoon, evenals een sterke wind.

Beste reisperiode: Istanbul heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat, al kan de temperatuur hartje zomer wel oplopen tot 40 graden en kan het in de winter wel degelijk koud zijn. In het voor- en najaar is de temperatuur dan ook het meest geschikt voor een bezoek.

Istanbul   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   9 9 11 17 21 26 28 29 25 20 15 11
Gemiddelde nachtt. (°C)   3 3 4 8 12 16 19 19 16 12 9 5
Gemiddelde neerslag (mm)   87 71 63 45 33 25 24 24 44 71 85 107
Aantal uren zon per dag   87 71 63 45 33 25 24 24 44 71 85 107
Aantal regendagen   18 15 14 10 8 5 4 4 6 10 13 17

Prettige vakantie in Istanbul

In voorbereiding van uw reis op maat naar Istanbul voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.