Citytrip Wenen

Kaartje Wenen

Wenen verrast met het beste van 2 werelden: de stad ademt grandeur en romantiek uit van de vervlogen tijden van de Habsburgers en is anderzijds verbazend trendy en modern. Je gaat er op zoek naar architectuur, kunst en cultuur en walst van het ene evenement naar het andere. Wenen vernieuwt ook. De stad waar vroeger Mozart, Beethoven, Schubert en Strauss hun klassieke meesterwerken componeerden, is vandaag de stad waar internationale dj's hun kunsten etaleren en waar experimenteel theater alle ruimte krijgt.

Vienna by night

Info bestemming

Wenen ligt aan de Donau, aan de rand van de Oostenrijkse Alpen, en is met ca. 1.8 miljoen inwoners de hoofdstad van Oostenrijk. De stad is ingedeeld in 23 districten of wijken. De oude binnenstad (Innere Stadt) is het eerste district; hier zijn ook de meeste bezienswaardigheden. Het straatbeeld wordt er in de eerste plaats bepaald door historische barokke gebouwen uit de 17de en 18de eeuw, van voormalige keizerlijke paleizen tot "gewone" woningen. Je kan er zowat de geschiedenis van de bouwkunst per periode volgen; van Romaanse tot prachtige moderne gebouwen hebben in Wenen hun eigen plekje. Buiten het centrum staan de prachtige zomerpaleizen van de Habsburgse keizers en aristocraten.

Wenen
Wenen
St Stephans

Wenen is een echte kunststad. De vele paleizen, parken, musea en monumenten, herbergen uitgebreide collecties kunst. De verzameling kunstschatten en de muziek- en theaterontwikkeling van de stad zijn voor een groot deel te danken aan de Habsburgers. "Stadt der Musik" is terecht een van de bijnamen van Wenen: al eeuwenlang is hier een grote rol weggelegd in de Europese muziek. Wiener Blut en An der schönen blauen Donau van Johan Strauss zijn maar twee voorbeelden van wereldberoemde wals composities. Een groot deel van de werken van Mozart, Haydn en Beethoven werden in Wenen geschreven. Ook Schubert, Brahms en Strauss en hebben in de stad gewoond en gewerkt. Overal kan je dan ook van de Weense muziektraditie genieten...

Extra informatie over een reis naar Wenen maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Wenen aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Wenen

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Wenenreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Wenen

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Oostenrijk hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Oostenrijk gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Geen.

Munt: De euro.

Onderweg: Brussel - Wenen in 1u55min.

Goed om te weten: Kinderen tot 15 jaar moeten verplicht een helm dragen bij het skiën. Ouders of andere betrokken volwassenen zijn hiervoor verantwoordelijk.

Weer en klimaat

Klimaat: Het klimaat in Wenen is gematigd continentaal. De zomers zijn zeer aangenaam, met temperaturen tussen 20 en 30°C. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt.

Reisperiode: Uiteraard is het anders in de winter, maar je kan Wenen eigenlijk het hele jaar door bezoeken.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Wenen voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.