Reizen naar Malta

Kaartje Malta

De eilanden van Malta, te midden van de Middellandse Zee, vormen al sedert de Oudheid een aantrekkingspool voor hun bezoekers. De zeevarende Feniciërs, de Ridders van St. John, de toeristen van vandaag, reeds velen werden gecharmeerd door Malta’s culturele mozaïek en hartelijke inwoners. Weinig Middellandse-Zee bestemmingen bieden zoveel rijkdom uit heden en verleden.

Malta, Gozo en Comino
Malta, Gozo en Comino

Info bestemming

Valetta St. Julians

Wie cultuur, ontspanning en gastronomie zoekt op vakantie kan de Maltese archipel zeker overwegen. Malta is een opgewekt eiland, vol leven en kleur. Getuige daarvan plaatsen als St. Julian's, Sliema, St. Paul's Bay of Bugibba, waar diverse hotels, restaurants, patisserieën en allerhande boetiekjes elkaar aflossen.

Valetta Valetta Valetta

Op Malta vind je kolossale tempels van een kleine 6000 jaar geleden, maar ook de vele paleizen en vestingwerken van de Kruisridders die het eiland ontwikkeld hebben. De vestingwerken zijn nog steeds indrukwekkend. Valletta is de hoofdstad van Malta, een strategisch gelegen zeehaven aan de oostkust van het eiland. Gesticht door de ridders van St. Jan, staat de ommuurde binnenstad volledig op de Werelderfgoed lijst. Het ene schilderachtige hoekje hier volgt het andere op. Ook de inhammen van de havens van Marsamxett en Grand Port, wel eens de mooiste van Europa genoemd, zijn niet te missen.

Mdina Mdina

De Drie Steden (Vittoriosa, Senglea en Cospicua) bieden een boeiend inzicht in Malta en in de geschiedenis van de eilanden. Deze minder bezochte steden kennen nog het authentieke eilandleven en laten kennismaken met de lotgevallen van Malta als zeevarende natie. De Drie Steden kunnen terecht aanspraak maken op de titel ‘bakermat van de Maltese geschiedenis', aangezien ze onderdak en bescherming hebben geboden aan vrijwel elk volk dat zich op de eilanden vestigde.

Zeker te bezoeken is ook Mdina, de hoofdstad van Malta voor de komst van de Ridders van St. Jan, en vandaag de dag nog steeds in zijn originele vorm als typisch middeleeuws stadje. Binnen de dikke muren van het bijna verlaten stadje met smalle steegjes voel je de geschiedenis herleven. Paleizen en herenhuizen staan er zij aan zij. Vanaf de bastions is het uitzicht over het eiland niet te missen. In de verte zie je zelfs Sicilië.

Gozo

Ook de eilandjes Gozo en Comino maken deel uit van de Maltese archipel. Gozo is een stuk kleiner dan Malta maar des te landelijker. Het leven draait hier nog rond landbouw en visvangst. Met zijn rustige levensstijl en liefde voor traditie is Gozo een must voor wie de Maltese archipel bezoekt. De middeleeuwse straatjes en het uitzicht van de citadel Victoria zijn verbluffend. Ook de 5500 jaar oude megalithische tempel van Ggantija en het natuurreservaat van de baai van Dwerja met zijn azuren "venster" dat enkele jaren geleden neerstortte en inlandse zee mag je niet missen.

Er zijn bijna dagelijks vluchten (3u vliegen) naar Malta, dus de bestemming is ook perfect geschikt voor een citytrip.

Actie op Malta
Jeepsafari op Gozo
Met speedboot naar Gozo
Zeilen op Malta
Abseilen op Gozo

Extra informatie over een reis naar Malta maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Malta aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Trip naar Malta

Vittoriosa (één van de Drie Steden)

Malta is niet zo groot en vanuit 1 plaats kan het hele eiland bezocht worden. Op een 8-daags reis kan overwogen worden om zowel op Malta als op Gozo enkele dagen te verblijven.

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Maltareis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een reis naar Malta

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Malta hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Malta gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België.

Munt: Op 1 januari 2008 voert Malta de euro in.

Onderweg:

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Malta heeft een mild mediterraan klimaat. Het is er vrijwel het hele jaar door zonnig (in de winter gemiddeld nog vijf à zes uur per dag). De warmste maanden zijn juli tot september (gemiddeld 10 à 11 uren zon per dag). De zomers zijn warm, droog en erg zonnig. De temperaturen worden vaak getemperd door de koele zeewind. In de lente en herfst kan een zeer warme wind uit Afrika soms onverwacht hoge temperaturen teweegbrengen. Deze wind staat bekend als de Sirocco; in het Maltees de Xlokk. De winters zijn zacht met af en toe een korte koudere periode. De meeste neerslag valt in de wintermaanden. De droge periode in de zomer duurt meestal langer dan in Italië. Zwemmen in zee is soms nog mogelijk tot in de wintermaanden en het strandseizoen duurt soms tot midden of zelfs eind oktober.

Reisperiode: In juni en september is het iets minder warm en iets minder druk dan in juli en augustus. Als je houdt van landschappen in intens groen met wilde bloemen, moet je in de lente gaan.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Malta voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.