Citytrip Kopenhagen

Kaartje Kopenhagen

Uiteraard is Kopenhagen veel meer dan het beeldje van de Kleine Zeemeermin. De gekleurde huisjes in de haven, het gezellige winkel- en uitgaansgebied in het oude centrum en een aantal verrassende bezienswaardigheden, maken van de Deense hoofdstad een bestemming die de moeite waard is. Het is gemakkelijk om het gezellige centrum te voet te doorkruisen en mooie wandelingen te maken langs winkels, paleizen, musea, pleinen, parken en vele haventjes...

Zeemeermin van Kopenhagen
Tivoli park met muziek tijdens de avond

Info bestemming

Geïnspireerd door het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen werd het beeldje door de Deense beeldhouwer Edward Eriksen in 1913 gemaakt, en de Zeemeermin zit sindsdien naar de zee te kijken. Ze is hét symbool van Kopenhagen en bij uitbreiding van Denemarken. De Ronde Toren in Kopenhagen werd gebouwd in de 17de eeuw, er is geen trap of lift, maar een spiraalvormige straat van 209 meter lang. Ga op de Strøget, de populairste straat in de grootste voetgangerszone van Europa, de porseleinschilders zoeken om ze aan het werk te zien. Porselein is vermaard in Denemarken. In het centrum ligt ook het bekende attractiepark Tivoli. Straatartiesten en muzikanten zorgen voor wat entertainment. Tegenover Tivoli ligt het Danish Design Center hét uitstalraam van Deens ontwerp.

Christianshaven
Fietsen in Kopenhagen
Haven Kopenhagen

Nyhavn

Kopenhagen is een stad aan het water. Te voet is het gemakkelijk om het gezellige centrum te voet te doorkruisen en te wandelen langs winkels, paleizen, musea, pleinen, parken met meertjes en havens. Nyhavn dateert uit 1673. Het pittoreske kanaal maakte deel uit van een project om van Kopenhagen een soort Venetië van het Noorden te maken. De vele cafés en restaurants behoren tot de populairste van de stad.

Verschillende activiteiten in en rond Kopenhagen: ga zeker fietsen door de stad, de fietser is er echt koning in het verkeer, Kopenhagen beschikt over maar liefst 350 km fietspaden. Doe een kajaktocht op de kanalen (begeleid met instructeur) en maak op die manier kennis met enkele van de prachtige oude gebouwen, historische kerken, pittoreske huizen en interessante moderne gebouwen zoals het Opera House en de Black Diamond. Een gewone boottocht op de kanalen kan natuurlijk ook. Of doe een toer met de rickshaw tour, deze bestonden al in de tijd van Hans Christian Andersen. Je kan ook een speedboottour (tot 110 km/u) doen op zee tot aan 's werelds langste tuikabelbrug waarvan de pylonen 200m hoog zijn (verbinding met Malmo in Zweden).

Windenergie Denemarken

Reeds in de jaren ’60 al, toen het idee van ecologie zelf nog maar amper bestond in Europa, waren de Denen zich al bewust van de progressieve aftakeling van hun omgeving en de maatregelen die daarvoor genomen moesten worden. Zeer belangrijk vandaag is onder andere de productie van energie, die moet voortkomen uit duurzame bronnen zoals de zon en de wind. Windmolens maken voortaan dan ook deel uit van het landschap heel Denemarken.

Vanuit Kopenhagen kan je het Vikingschipmuseum bezoeken in Roskilde, het wereldberoemde Helsingør, de stad waar Shakespeare zijn Hamlet liet afspelen met het indrukwekkend slot Kronberg, het 17de-eeuwse Slot Frederiksborg, grootste renaissancepaleis van Scandinavië dat op drie eilanden in het midden van een meer ligt en wordt omringd door elegante barokke tuinen.

Extra informatie over een reis naar Kopenhagen maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Kopenhagen aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Kopenhagen

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Kopenhagenreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Kopenhagen

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een geldige identiteitskaart of internationale reispas is voldoende voor Belgen. Voor een verblijf van minder dan drie maanden in Scandinavië is voor Belgen geen visum vereist.

Gezondheid/Inentingen: Voor Denemarken zijn geen speciale inentingen vereist of aangeraden.

Tijdverschil: Er is geen tijdsverschil met Belgische tijd.

Munt: De munteenheid van Denemarken is de Deense kroon, die is opgedeeld in honderd øre. Er zijn bankbiljetten van 50, 100 en 500 Deense kronen en munten van 5 en 10 øre (met gaatje) en 1, 5, 10 en 20 Deense kronen. Je kunt hiervoor terecht bij banken en wisselkantoren in België, maar natuurlijk ook in Denemarken zelf. Wisselkoers: 1 DKK = 0,133 EUR (juni 2012).

Onderweg: Brussel - Kopenhagen in 1u40min.

Goed om te weten: De Deense vormgeving veroverde de wereld in de jaren vijftig en is toonaangevend gebleken. In veel meubelzaken worden Deense ontwerpen van meubels, gordijnen, tapijten en vloeren aangeboden. Ook in de Deense winkels voor keukenartikelen vind je vaak mooie pannen, schalen en attributen die je nauwelijks kunt laten staan. De kwaliteit is altijd zeer hoog; jammer genoeg is de prijs dat meestal ook. Gelukkig kan je van al die mooie dingen - mooi van vorm, prettig in het gebruik, aantrekkelijk om te zien - ook gewoon genieten tijdens je vakantie. Of het nu het bestek is in een restaurant, het interieur in een modern museum, dan wel de versiering en bekleding van een muur...

De bekendste Deen is misschien wel de mythische figuur Hamlet, de titelfiguur van het beroemde toneelstuk van William Shakespeare. Ook Hans Christian Anderson stamt uit Denemarken. Hij is bekend van sprookjes als de kleine zeemeermin.

Kopenhagen is één van de meest fietsvriendelijke grootsteden van Europa.

Weer en klimaat

Klimaat: Het zeeklimaat in Denemarken is vergelijkbaar met het zeeklimaat in België. De seizoenen en het daarbij horende weerpatroon komen sterk overeen. Ook de temperaturen in de wisselende seizoenen zijn ongeveer gelijk. In de wintermaanden komt de temperatuur in Kopenhagen zelden onder de -5 graden Celsius. De winter duurt evenwel vrij lang en is bovendien vrij vochtig. De zomermaanden zijn te vergelijken met Belgische zomers: temperaturen tussen de 18 en 25 graden zijn vrij normaal, maar laat je niet verrassen door een regenbui. Van zodra een warme zomerdag aanbreekt (zo zijn er voldoende) maken de Denen er als het ware een sport van om zo snel mogelijk aan het water te zijn, niet moeilijk met de zee nooit verder weg dan 45 minuten autorijden. Van zwoele zomernachten kennen ze in Kopenhagen nauwelijks iets: de temperatuur kan 's nachts behoorlijk dalen door de koude zeewind.

Reisperiode: Van april tot oktober is de temperatuur over het algemeen aangenaam en schijnt de zon veelvuldig.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Kopenhagen voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.