Citytrip Istanbul

Kaartje Istanbul

In Istanbul ontmoeten Oost en West elkaar, letterlijk, want Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. De grens tussen Europa en Azië, de Bosporus, deelt de hectische miljoenenstad in twee. Als bestemming heeft Istanbul alles om de bezoeker te bekoren: het is een stad van keizers en sultans, vol moskeeën en paleizen, pleinen en fonteinen. Van kleurige bazaars tot westerse winkelstraten, van buikdanseressen tot mondaine nachtclubs. Variatie die fascineert...

Aya Sophia

Info bestemming

Istanbul is meer dan alleen maar monumenten van Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. Het leven op de straat in deze bruisende stad is een ware belevenis en zorgt voor een eigen sfeer. Een gerestaureerde wijk ligt naast een verpauperde. Rijkdom woont naast armoede. Dwalend door de stad, loop je van de ene verrassing en idyllische plek naar de andere. Naast de talloze historische bezienswaardigheden, is het gewoon leuk om verfijnde Turkse lekkernijen te eten op straat. Of om even met de overzet over de Bosporus van Europa naar Azië te varen; te genieten van het betoverende silhouet gedomineerd door honderden minaretten; je even onder de inwoners aan de oevers van de Bosporus te mengen; vers geroosterde visje te eten bij de vissers...

Extra informatie over een reis naar Istanbul maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Istanbul aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Istanbul

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Istanbulreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Istanbul

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Om Turkije binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of reispas, nog minstens drie maanden geldig na retour. Ook voor kinderen is een identiteitsbewijs met foto nodig. Daarnaast is ook een visum nodig, verplicht op voorhand online aan te vragen. De Nederlandstalige website voor de aanvraag van een online toeristenvisum is https://www.evisa.gov.tr/nl/ Opgelet: bestuurders van een voertuig dienen een reispas bij te hebben, aangezien het nummer van het voertuig in hun reispas wordt geregistreerd. Om Turkije binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of reispas. Ook voor kinderen is een identiteitsbewijs met foto nodig. Daarnaast is een visum verplicht, te verkrijgen bij aankomst op het vliegveld. De prijs is ongeveer 15 euro. Het visum is zes weken geldig en is eveneens verplicht voor kinderen. Over het algemeen gaat alles snel en probleemloos. Gemakkelijkst is om pasgeld te voorzien. Bestuurders van een voertuig dienen een paspoort bij te hebben, aangezien het nummer van het voertuig in hun paspoort wordt geregistreerd.

Gezondheid/Inentingen: Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen evenals bescherming tegen Hepatitis A, zeker als u een trektocht plant in het oosten of het binnenland bezoekt. Voor een bezoek aan Istanbul, West-Turkije en de Turkse Rivièra zijn geen inentingen vereist.

Tijdverschil: In Turkije is het zomer en winter een uur later dan bij ons. In Turkije is het zomer en winter een uur later dan bij ons.

Munt: De (nieuwe) Turkse lira (6 nullen van de oude munt werden geschrapt), onderverdeeld in 100 Kurus. Er zijn bankbiljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 lira; muntstukken van 50, 25, 10, 5 en 1 Kurus. De (nieuwe) Turkse lira (6 nullen van de oude munt werden geschrapt), onderverdeeld in 100 Kurus. Er zijn bankbiljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 lira; muntstukken van 50, 25, 10, 5 en 1 Kurus.

Onderweg: Brussel - Istanbul in 3u30min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het Turkse klimaat is net zo divers als het landschap. Elke regio heeft een ander klimaat. Zo heeft het Zwarte-Zeegebied een vrij mild klimaat met zachte winters en zachte zomers. Het westen en zuiden hebben een Middellandse Zeeklimaat met milde vochtige winters en warme zomers. Het binnenland tenslotte heeft een typisch landklimaat met droge strenge winters en droge hete zomers. Voor de avonden in de hogere streken, zoals Cappadocië en Anatolië is een dikke trui aan te raden. In de winter kan het er koud zijn. Istanbul heeft een gematigd klimaat met hete, vochtige zomers en lange, natte winters. De zonnigste en heetste maanden zijn juli, augustus en september, met een gemiddelde van 12 uur zon per dag en temperaturen tussen 30 °C en 35 °C. Ook in april, mei, juni en oktober is de zon van de partij; de temperatuur schommelt tussen 22 en 30 °C. In de winter is het meestal nog altijd goed toeven in Istanbul: af en toe valt er een bui en de temperaturen blijven relatief zacht. Toch is sneeuw in de winter niet ongewoon, evenals een sterke wind.

Reisperiode: Istanbul heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat, al kan de temperatuur hartje zomer wel oplopen tot 40 graden en kan het in de winter wel degelijk koud zijn. In het voor- en najaar is de temperatuur dan ook het meest geschikt voor een bezoek.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Istanbul voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.