Citytrip Berlijn

Kaartje Berlijn

Berlijn is hoofdstad en tegelijk deelstaat van Duitsland, gelegen waar de Spree samenvloeit met de Havel. Bijna geen stad verandert tegenwoordig zo snel als Berlijn het afgelopen decennium. De nieuwe constructies zijn gedurfd en hypermodern. In november 2009 was het 20 jaar geleden dat de muur viel. Het herenigd Berlijn moet je bezocht hebben, met aan de westkant de grote winkelstraten met voorop de Kurfürstendamm en in het oosten de prachtige Pruisische architectuur, prachtige musea en het bruisende nachtleven...

Unter Den Linden
Gendarmenmarkt

Info bestemming

Begin met de historische kern Berlin Mitte en de Brandenburger Tor, het bekendste monument in Berlijn. De futuristisch ogende Reichstag is al vanouds opnieuw het parlementsgebouw. Je kan er panoramisch dineren in het restaurant op de bovenste verdieping. Ga verder langs de pleinen Gendarmenmarkt en Alexanderplatz.

Berlijn
Berlijn Rijksdag

De omgeving van de bekende laan Unter den Linden is misschien het mooiste gedeelte van Berlijn. Na de Duitse hereniging vonden vele cafés en trendy winkels er een plekje. Shopping kan uiteraard ook in de Friedrichstrasse en langs de 3,5 km lange Kurfürstendamm. Daarnaast zijn er ook heel diverse musea en een ruim cultureel aanbod. Een avondwandeling doorheen het feeëriek verlichte Berlijn mag ook niet ontbreken.

Checkpoint Charlie
Berlijnse muur

Potsdam Potsdam

De voormalige garnizoen stad Potsdam, even ten zuidwesten van Berlijn, is een juweeltje op zichzelf. Vanaf het moment dat je de stad binnenkomt, voel je een bijzondere sfeer. Zeker op warme zomerdagen kan deze stad je een Italië-gevoel geven. Volg er een rondleiding in Sanssouci, het favoriete paleis van de Pruisische koning Frederik II in prachtige rococostijl (Unesco Werelderfgoed) en met sublieme tuinen...

Extra informatie over een reis naar Berlijn maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Berlijn aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven. We overleggen met u eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

Citytrip Berlijn

Architectuur en cultuur zonder grenzen...

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Reisorganisatie Berlijnreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Berlijn

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Duitsland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Duitsland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Duitsland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Duitsland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België. Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Duitsland is de euro. De munteenheid in Duitsland is de euro.

Onderweg: Brussel-Berlijn in 1u30min.

Goed om te weten: Berlijn is eenvoudig te verkennen met het openbaar vervoer. Koop bij aankomst meteen een dag- of weekkaart. Daarmee kan je vrijwel heel de stad bereiken met het openbaar vervoer.

Het Internationaal Filmfestival van Berlijn vindt plaats in februari.

Weer en klimaat

Klimaat: Het klimaat in Berlijn verschilt niet veel van dat bij ons. De invloed van de zee is een beetje minder uitgesproken waardoor de winters gemiddeld wat kouder zijn en de zomers een beetje warmer. Neerslag kan je in alle jaargetijden verwachten.

Reisperiode:

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Berlijn voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.