logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw citytrip alsof het onze eigen even kort weg vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Citytrip Lissabon

Kaartje

Melancholiek, authentiek en eigenzinnig; zo zou je Lissabon kunnen omschrijven. De spontane charme en melancholie (de Portugezen noemen ze "saudade") van de witte stad overvallen je meteen. De volkse straatjes zijn voorlopig aan het modernisme ontsnapt. In de Alfamawijk lijkt de tijd te hebben stilgestaan sinds de Moren. Ontdek de glorie van het roemrijke verleden, maar ook de gedurfde, moderne kant van het heden. Evengoed vind je in Lissabon brede winkelavenues, pleinen en fonteinen.

Reis naar Lissabon - info bestemming

De oorspronkelijke stad werd gebouwd op 7 heuvels nabij de monding van de rivier de Taag, vlakbij de Atlantische kust. Lissabon is een heel plezierige stad die kleinschalig aanvoelt. De mooiste gedeelten zijn de wijken Baixa, Bairro Alto en Alfama.

Baixa is het laaggelegen winkelgebied. De benedenstad is het eigenlijke centrum van Lissabon. De wijk is herbouwd nadat een aardbeving grote delen had verwoest. Rechte, brede straten bepalen nu het beeld. Veel straatjes zijn autovrij. Talrijke etalages zullen je in deze traditionele commerciële wijk verleiden.

Bairro Alto en Alfama liggen hoger en worden gedomineerd door steile, smalle straatjes, oude huizen en intieme pleintjes. Vanaf Baixa gaat een opvallende neogotische lift naar de Bairro Alto, een van de meest karakteristieke en een van de mooiste wijken van de stad. Mensen komen er samen in een multiculturele sfeer. Je vindt er modeboetieks, traditionele restaurants, bars, tearooms en boekhandels.


Ook in de directe omgeving van Lissabon is genoeg te beleven. De stad Sintra is bekend door zijn sprookjespaleizen. Cascais en Estoril liggen aan zee en hebben een mooi zandstrand.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info citytrip Lissabon

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Portugal hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig (geldig tot 3 maanden na retour).

Gezondheid/inentingen: Voor Portugal gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Ongeveer 3 uren.

Tijdverschil: In Lissabon is het zomer en winter een uur vroeger dan in België.

Lokale munt: De euro.

Goed om weten:

Het weer

Het weer: Aan de Atlantische kust heerst een zeeklimaat met niet al te warme, gematigde zomers en zachte winters. Lissabon heeft een zacht klimaat, dankzij de invloed van de warme Golfstroom. De zomers zijn warm, met temperaturen rond de 30°C in juli en augustus. De winters zijn mild, met temperaturen die zelden zakken beneden de 5°C.

Reisperiode: De beste periodes om Lissabon te bezoeken zijn het voorjaar en de maand september. Tip: In maart en april kan het al warm zijn en bovendien is het in die maanden niet druk.

Lissabon JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 151618192225272826221815
Gemiddelde nachtt. (°C) 891011131617181715119
Gemiddelde neerslag (mm) 11011169643921562680114108
Aantal uren zon per dag 5779101112129765
Aantal regendagen 1515131285226111414

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw trip naar Lissabon voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.