Reizen naar Dubai

Kaartje Dubai

Van de zeven emiraten (VAE) heeft Dubai zich ontwikkeld tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Arabië. Je vindt er prachtige strandhotels, luxueuze shopping malls en imponerende gebouwen. Het is een moderne, kosmopolitische stad met een smeltkroes aan culturen; westerse invloeden, gehuld in een jasje van traditionele Arabische normen en waarden.

Marina
 
Burj Al Arab
 

Op reis naar Dubai: info bestemming

Dubai staat symbool voor de moderne Arabische wereld en ontwikkelt zich continu met een grenzeloze ambitie. Meer dan elders gaan weelde en grootheidswaanzin er hand in hand. Alles is groot, groter, grootst. Bekende projecten zijn de Dubai Marina en de Burj Al-Arab, een zeilbootvormig 7-sterrenhotel en hét symbool van Dubai, de Palmeilanden en de Burj Dubai, de hoogste toren van de wereld. Het Emiraat biedt de reiziger een oase aan luxe, veiligheid en moderniteit. Authenticiteit (een beetje) is wat te vinden in het "oude Dubai", met oa het museum dat heel goed de korte maar zeer intense ontwikkeling van dit eens door zand beheerste plaatsje uitbeeldt. Trek zeker naar de nog steeds nabije woestijn en herbron! Een bezoek aan Dubai kan je ook combineren met één van de andere Emiraten. Zet al je zintuigen op scherp. Je zal ogen tekort komen.

Atlantis Hotel op de Palm
 
Gold Souk
 
Woestijn
 

Het oude Dubai

 

De transitie van eenvoudige havenstad tot de metropool die het nu is ging razendsnel door het vinden van olie in 1966. Veel oude bezienswaardigheden zijn er hierdoor niet. Veel cultuur zal je dus in Dubai niet vinden. Maar het oude Dubai ontdekken is toch de moeite waard. De wijken Bur Dubai en Deira verdienen op zijn minst een dagtrip. Dit is waar de eerste bedoeïenen zich vestigden. Eerst in woestijntenten, later kwamen hutten van leem, gevolgd door stenen nederzettingen.Je verkent de oude souks, de levendigheid rond de Dubai Creek en het historische district Al Bastakiya, waar vooral de bijzondere architectuur een hoogtepunt vormt. In Bastakiya, gekend als het openluchtmuseum van Dubai, ervaren we het verleden van de stad: nauwe steegjes, traditionele huizen met lemen muren, historische windtorens. Je vindt er kleine winkeltjes, kunstgaleries, het Dubai Museum (Al Fahdidi Fort). Er heerst een bijzondere sfeer. Dubai is geen stad die je wandelend kunt verkennen maar dit deel van Dubai leent zich perfect voor een mooie wandeling. Het contrast is uitermate scherp met het moderne Dubai en zijn enorme wolkenkrabbers.Deira is één van de oudste wijken van Dubai en stond vroeger bekend als het zakelijk centrum van de stad. Een leuke manier om naar Deira te reizen is door middel van een traditionele abra boot (watertaxi), vanuit Bur Dubai over de Dubai Creek. Aan deze kant bevinden zich de goud-en kruidensoek. Je vindt er een hele selectie kruiden, gedroogd fruit en traditionele parfums van over het hele Midden-Oosten. Op de goudmarkt kan je wandelen langs vele glimmende juwelen en diamanten.

Dubai Creek
 
Old Dubai
 
Old Dubai
 

Downtown Dubai, één van de meest iconische stadswijken ter wereld.

Gelegen langs de immensec (8 rijstroken!), bevinden zich in dit moderne stadsdeel van Dubai enkele van de grootste bezienswaardigheden van de stad, waaronder Burj Khalifa (hoogste wolkenkrabber ter wereld en tevens het stralende middelpunt van Downtown Dubai), Dubai Mall en Dubai Fountain. Je bent in het commerciële, culturele, politieke en geografische hart van de stad. Je staat oog in oog met een verbazend woud van opvallende gebouwen in verschillende architecturale stijlen.

Sheikh Zayed Road
 
Van op Burj Khalifa
 
BurjKhalifa
 

Enkele hoogtepunten

1/ Dubai Marina is een kunstmatig aangelegde jachthaven en wordt omringd met prachtige luxe hoogbouw. Het is het grootste watersport-en woonproject ter wereld! Het is een compleet nieuwe stad.
2/ Het prachtig winkelcentrum Mall of the Emirates vind je langs de Sheikh Zayed Road. In dit winkelcentrum bevindt zich de grootste indoor skihal ter wereld (inclusief pinguïns)
3/ Het Burj Al Arab Hotel : een hotel in de vorm van een zeil dat zich in het water voor Jumeirah Beach bevindt.

Marina
 
Burj Al Arab
 
Burj Al Arab
 

4/ Kunstmatige eilanden: één van de moderne wereldwonderen. Palm Jumeirah (in de vorm van een palmboom) en The World (in de vorm van de continenten). Palm Jumeirah is het eerste project en heeft als grote publiekstrekker het op de kop gelegen Atlantis The Palm Hotel met het bijbehorende Aquaventure waterpark.
5/ Het Venetië van Dubai: Madinat Jumeirah. 1 van de mooiste locaties van Dubai. Een enorm complex gebouwd rondom een groot aantal waterpartijen (hotels/winkels/restaurants/souks). Gebouwd in traditionele Arabische stijl rondom een soort lagune.

Dubai Palm
 
Madinat
 
Madinat
 

Kennismaking met de woestijn

Beleef het contrast tussen de hectische grootstad en de rustige zandvlakte. Ga met 4x4-wagens de woestijn in, waar het eeuwige spel van de veranderende kleuren van Arabië ontroert. Ervaren (chauffeurs)gidsen tonen de kunst van het veilig en plezierig 4x4-rijden op hoge en lage duinen. Daarna kan je zelf aan “dune bashing” doen, met de wagen of met de quad, eventueel vanop een kameel. Bekijk de zonsondergang van op de eerste rij, de ideale inleiding van een Arabische avond in de woestijn.

Woestijn
 
Woestijn
 
Woestijn
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Dubai maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

U wilt iets beleven op vakantie naar Dubai? Vraag hier uw uitgewerkte reis op maat naar Dubai aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Dubai break (Dubai + strand)

Dubai verenigt op één enkele locatie het comfort en het gemak van de Westerse wereld en de romantiek van Arabië. En dat in een stad die jaar in jaar uit steeds blijft verbazen door een enorme evolutie. Hip, hipper, hipst. Groot, groter, grootst is wellicht wat Dubai het best omschrijft. Maak kennis met deze wereldstad, gelegen op slechts 6,5 uur vliegen. Je zal alle hoogtepunten van dit paradijs bezoeken. Sluit eventueel af met een strandvakantie. Dubai is trouwens perfect als tussendoor vakantie, zelfs als weekend trip.

Big Bus
 
Zicht op de Palm
 
Moskee
 
 
 
   
 
 

Dubai in combinatie met Abu Dhabi

De wedloop naar de meest extravagante realisaties levert de bezoekers aan Abu Dhabi en Dubai de ene verwondering na de andere op. Ontdek de meest spectaculaire skylines ter wereld. In de Emiraten kijk je voortdurend je ogen uit. Abu Dhabi biedt naast luxe hotels en dure winkels ook een portie cultuur met een 4-tal grote musea. Het is er bovendien wellicht iets rustiger, groener, een aangename plaats met een mooie promenade met tuinen, talloze verlichte fonteinen langs de zee, mooie Sheikh Zayed moskee en het schitterende Qasr Al Watann, onderdeel van het presidentiële paleis.

Moskee
 
Woestijn
 
Abu Dhabi
 
 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Dubai vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Gezondheid/Inentingen: Voor Dubai zijn geen speciale inentingen vereist. DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A zijn evenwel aanbevolen. Raadpleeg daarvoor uw huisarts.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Weer en klimaat

Klimaat: Dubai kent een subtropisch klimaat. Gedurende de wintermaanden (oktober-mei) zijn de dagen aangenaam, zonnig en warm en de avonden zelfs koel. De temperatuur ligt dan zo rond de 20-25 graden. In de zomer is het warm met een variabele vochtigheidsgraad en temperaturen rond de 35-40 graden. Er valt gedurende het jaar slechts sporadisch regen.

Dubai   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   24 25 28 33 37 39 41 41 39 35 31 26
Gemiddelde nachtt. (°C)   12 14 18 18 22 25 28 28 25 22 18 14
Gemiddelde neerslag (mm)   23 23 10 5 0 0 0 0 0 0 10 36
Aantal uren zon per dag   23 23 10 5 0 0 0 0 0 0 10 36
Aantal regendagen   2 2 1 1 0 0 0 0 0 0 1 2

Prettige vakantie in Dubai

In voorbereiding van uw reis op maat naar Dubai voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.