logo Evenementtours

De reis naar St. Petersburg met Evenementtours

Meenseheirweg 53, B 8800 Roeselare (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 • Fax +32(0)51/24.82.95 • www.evenementtours.be


Welkom

Als Rusland voor u een historiek oproept van de Tsaren en van de Sovjet Unie... Als het voor jou de Romanov Familie, Anastasia en Dokter Zhivago oproept... Als het Barishnikov, Noerejev, De Bolshoi, de Hermitage en Fabergé oproept,... Het Evenementtours St Petersburg TOP reisprogramma zal u herinneringen en ervaringen opleveren rond al deze namen waarvan je niet zal kunnen wachten om ze met anderen te delen...


Het Hermitage museum opent voor deze gelegenheid vroeg de deuren enkel voor de groep. We organiseren een aperitief met het koor van het Rode leger. We eindigen met een onvergetelijke avond in het Yussopov Paleis, en dat enkel en allen voor onze groep. Al de lunchen en diners (dranken inbegrepen) zijn gepland in een uniek kader in een prachtig deel van de stad,...

We garanderen u een onvergetelijke en ongeëvenaarde beleving van begin tot einde!
Wie graag nog even bijkomt na een reis vol van verrassingen en belevingen kan er voor opteren nog een 2-tal dagen op zichzelf St Petersburg verder te verkennen.

Hierna alvast een korte beschrijving. De uitgebreide versie kan u bekijken via Reisprogramma en Vervolg Reisprogramma

Bel ons zeker indien verdere vragen.

Beste groeten, Evy, Yves, Greetje, Dirk,
Tel. 051/24 82 96, na kantoortijd gsm Dirk 0475 386 194Kort reisverloop


(zie bij Reisprogramma en Vervolg Reisprogramma voor de uitgebreide beschrijving)

Dag 1, Vrijdag 24 september, Brussel - St Petersburg, meteen een immersie in een heel andere wereld


Aankomst kort na de middag op de luchthaven van Sint Petersburg. Transfer naar Vassilievsky eiland en kennismaking met de skyline van St Petersburg. We zien de Peter en Paulus vesting en aan de andere kant de Hermitage en het Winterpaleis... Onze gids geeft ons een eerste inleiding over de verschillende zones van de stad.
We nemen nog een late lunch in het trendy Korjushka restaurant met prachtig zicht. Daarna bezoeken we de Peter en Paulus vesting. Het fort dateert uit 1703 en werd gebouwd om militaire greep te houden op de Nevadelta. In het midden van dit indrukwekkende monument bevindt zich de kapittelkerk van Sint-Pieter en Sint-Paulus, die de graven van de Romanovs herbergt.

Daarna gaat het met de kanaalboot langs de kleine en grote kanalen voor onze intrede in de stad.
Korte wandeling naar het hotel. Check-in in het Belmond Grand Hotel Europa. Het hotel ligt in het hart van de stad op Nevsky Prospect en Mikhailovskaya straat. Het hotel is bekend als cultureel landgoed, het gebouw is geklassificeerd als historisch monument. Het opende zo'n 140 jaar geleden voor het eerst de deuren.
Even vrije tijd.

We maken ons op voor de eerste avond in St. Petersburg. We starten de avond met een tasting van 3 verschillende vodka's en Russische hapjes in het kleine vodka museum van het restaurant. We worden er vergast met het spectaculaire optreden van het Red Army Choir, een twintigkoppig koor, met enkel mannelijke muzikanten. Ze zingen a capella een repertoire Sovjetsongs en Russische volksliederen en spirituele muziek. Een warm optreden, en een eerste onderdompeling in de typische Russische zangcultuur.

Daarna diner in het restaurant. Overnachting in het hotel

Dag 2, Zaterdag 25 september, St Petersburg en Peterhof


Na het ontbijt, gegidste wandeling (Nederlands) in St. Petersburg. We brengen een bezoek aan de Kerk van het Vergoten Bloed, de Kerk van Vladimir, de vlooienmarkt, St Isaacs kathedraal, het Russisch museum en ook de metro, een belevenis op zich. De Kerk van het Vergoten Bloed is een perfect voorbeeld van de Neo-Russische architectuur, beroemd voor de decoratieve uivormige koepels en voor het adembenemende interieur van brandschilderwerk en mozaïeken.

De vlooienmarkt is een mooi voorbeeld van lokale handel in de stad. Een babbel met de handelaars leert ons vlug hoe de tijden momenteel zijn geëvolueerd en hoe de zaken in een land als Rusland worden gerund. Het is ook de beste plaats om naar plezierige souvenirs te zoeken, gezien het er stukken goedkoper is.

Palace Square domineert het historische centrum van St. Petersburg, een architecturale bekroning van de noordelijke hoofdstad van Rusland.
de Kathedraal van Sint Isaac is de derde grootste koepelkathedraal ter wereld. De bouw ervan nam 40 jaar in beslag en met een oppervlakte van 4000m² biedt ze plaats aan 12.000 personen. De massieve zuilen uit malachiet zijn fenomenaal. In de Nicholas Kathedraal zijn er 2 kerken. De bovenste Theophany Kerk wordt gebruikt op zon- en feestdagen. De lage "winer" kerk is voor dagelijks gebruik en wordt verlicht door icoonlampen en kaarsen op kandelaars wat een magisch effect geeft.


We lunchen in het Mansarde Restaurant

In de namiddag gaat het naar Peterhof met de hydrofoil. Bij aankomst is de aanblik van op het water op het enorme paleis dan ook adembenemend. Zo moet Tsaar Peter zich gevoeld hebben toen hij het landgoed van op het water aanschouwde.

De fonteinen werken bij aankomst in alle glorie.
Het wereldberoemde paleis en park van Peterhof is een uitzonderlijk voorbeeld van de Russische artistieke cultuur van de 18de en 19de eeuw.

Peterhof wordt soms de hoofdstad van de fonteinen genoemd en is gebouwd in het begin van de 18de eeuw door Peter De Grote, nabij zijn nieuwe noordelijke hoofdstad St Petersburg. Peterhof was bedoeld om de meest uitzonderlijke zomerresidentie ter wereld te worden.Daarna gaat het verder naar het Paleis van Catherina, één van de beroemdste Russische zomerpaleizen. Er bevinden zich enkele van 's werelds prachtigste interieurs, ontworpen door Bartolomeo Rastrelli. De stijl is die van de Russische barok, met verschillende vergulde houtsneden gereflecteerd in duizenden spiegels. Ook het paleis zelf werd gebouwd door Rastrelli in volmaakte barokstijl. Het bevindt zich in een prachtig natuurlandschap en was mede daardoor zo geliefd door Catharina de Grote. De grandioze façade is in turkoois, wit en goud. Het paleis heeft een aantal weelderige kamers, waaronder de beroemde Fotogalerij en de Grote Hal.

De parken rond het paleis maken het nog grootser en verschillende paviljoenen betoveren de omgeving.

Vanuit Catherina's Palace is het nog eventjes verder naar de landelijke omgeving rond de stad en tot de plaatse waar we het diner nemen.

Dacha Terem is een typisch Russisch houten zomerhuis recht uit een Russisch sprookje. Het is zeer dicht gelegen bij het Paleis van Catherina in Pushkin en het interieur is gezellig met houten meubels en folkloristische versieringen.

Na de avond in Dacha Terem terug naar St. Petersburg.
Overnachting in het hotel.


Dag 3, Zondag 26 september, Hermitage museum, Faberge collectie, Vaganova en Nevsky Prospect


Speciale vroege opening van de Hermitage voor de groep: Op die manier kunnen we rustige gangen en zalen van dit kroonjuweel van Sint-Petersburg doorlopen. Veel mensen komen naar Sint-Petersburg alleen om het Hermitage, één van �s werelds grootste en meest diverse kunstmusea. De rust in het museum die we op het vroege uur meemaken is dan ook frappant eens het officiële openingsuur (10u00) is begonnen.

De collectie bevat 12.000 beeldhouwwerken, 16.000 schilderijen, 600.000 tekeningen en 266.000 toegepaste kunstwerken met daar bovenop zo�n miljoen muntstukken en medailles. Ook belangrijk is het interieur van het Winterpaleis zelf, waar de tsaren rechtspraak hielden en waar de provinciale gouverneur werd gearresteerd door de Bolsjewieken tijdens de oktoberrevolutie van 1917. De zalen zijn een uitstekend decor voor de vele schatten van het museum.


We lunchen in het Terrace Restaurant

Na de lunch doen we een privé bezoek aan de balletschoool van Vaganova. De ballet academie werd opgericht in 1738 en is één van de oudste van de wereld. Bezoek aan het kleine balletmuseum met een unieke collectie originele balletklederen en schoenen van bekende dansers zoals Anna Pavlova, Mathilda Kseshinskaya en Michail Baryshnikov en Roedolf Noerejev. We bezoeken ook de balletklassen, waar trainingen en repetities gaande zijn.

Daarna gaat onze ontdekkingstocht verder naar het Fabergé museum. Het museum bevat de gevierde Fabergé collectie, eigendom van de Russische zakenman Viktor Vekselberg. Zijn collectie bestaat momenteel uit meer dan 1500 stukken en is daarmee groter dan de verzameling die te zien is in het Kremlin Armoury Museum. De laatste 10 jaar heeft Vekselberg gewerkt aan de verzameling, zijn doel zijnde om de kunst van de grote Russische meesters die vooral tijdens de Bolsjevics periode (1920-1930= werden verkocht, te repatrieren. We zien er ook enkele van de 200 spectaculaire stukken die toebehoorden aan de Forbes familie zoals de negen keizerlijke eieren die Vekselberg in 2004 kocht voor meer dan 100 miljoen USD.

Daarna is er wat vrije tijd op Nevsky Prospect. Nevsky Prospect is al meer dan 150 jaar het hart van de stad. De grote huizen en kastelen getuigen van het rijke en edele verleden van St Petersburg. Sinds de communisme kwam er de groei van het nieuwe Rusland met topwinkels en merken, souvenierwinkels, clubs en veel neon lichten.

Galadiner in Yusupov Palace.
We maken er bij het afscheid van deze prachtige cultuurstad een echte Gala-avond van. We worden door Peter de Grote en Catherina in hoogsteigen persoon officieel uitgenodigd voor het deze avond.

We nemen het aperitief in de Oak zaal, De Oak Hall is gedecoreerd in een ongewone stijl, gebaseerd op traditionele volkse elementen. Er hangen schilderijen gebaseerd op populaire Russische verhalen op speciaal ruw canvas geschilderd waardoor ze eruit zien als wandtapijten.


Even later diner in de Witte zaal. De witte zaal is gedecoreerd in Louis XV Rococco stijl. De wanden en plafond van deze zaal bevatten prachtige beelden en schilderingen. Tijdens onze gala-avond is er muziek en zijn er ballet optredens.

Na het hoofdgerecht voorzien we een concert van het Sint Petersburg Mariinsky Theatre, een leidinggevend privé-gezelschap uit de stad. Een drietak operazangers brengen licht populistische werken van Russische en andere componisten als Rakhmaninov, Rimski-Korsakov, Tschaikovsky, en Verdi... Een twintigtal muzikanten begeleiden hen (strijkers, hout- en koperblazers, percussie). In het repertoire zitten stukken uit gekende opera�s, balletmuziek en ander klassiek werk. De stukken zijn internationaal gekend, dubbel genieten van het professionalisme van de muzikanten.

Een avond om nooit meer te vergeten en een perfecte afsluiter van de reis naar St Petersburg.

Dag 4, Maandag 27 september, Terugreisdag


Verzamelen van de bagage en check-out. Deze voormiddag is er nog wat vrije tijd op Nevsky Prospect. Transfer naar de luchthaven tegen de middag en terugvlucht naar Brussel.

Optioneel kan geopteerd worden om nog 2 dagen St.Petersburg verder individueel te verkennen. Terugreis is dan op Dag 6, [VarDatum6] met de Brussels Airlines vlucht.Verblijf

Belmond Grand Hotel *****Reisverloop en prijs:
Aanvang reis: 24/09/21 - Einde reis: 27/09/21 - 4 dagen/3 nachten.
Prijs per persoon: EUR 2620.00 (basis dubbele kamer)

Inbegrepen:
- Vluchten (Brussels Airlines) inclusief taksen en bagage (zie Vluchtschema-Transfers)
- Verblijf in Belmond Grand Hotel, deluxe kamer inclusief ontbijt
- Volledig begeleid reisprogramma zoals beschreven
- Alle maaltijden inclusief dranken
- Bijstandsverzekering

Niet inbegrepen:
- Visum (onder voorbehoud, mogelijks blijft de speciale regeling (gratis) voor St Petersburg)
- Annuleringsverzekering (zie bij Info Verzekering)
- Optionele activiteit: kaviaartasting 3 soorten: EUR 80.00 per persoon
- Eventuele verlenging 2 nachten, Belmond Grand Hotel incl ontbijt: EUR 290.00 pp
- Eventuele verlenging met Moskou

Reis georganiseerd door Evenementtours bvba, Lic 5387
Meenseheirweg 53 - 8800 Roeselare
Tel. 051/24.82.96 - Fax 051/24.82.95
dirk@evenementtours.be