Evenementtours nieuws

31/07/2008

5 jaar Evenementtours

Het is ondertussen alweer 5 jaar geleden dat wij aan het grote avontuur begonnen dat Evenementtours heet. Ik had niet durven denken dat we in die 5 jaar zo veel mooie bestemmingen op de wereld zouden bezoeken. Van bij de start slaagden we in ons opzet om van Evenementtours een gespecialiseerde nichereisorganisator te maken, door ons te richten tot de druk bezette mensen die er eens enkele dagen helemaal willen uitstappen en hen intensief een reis te laten beleven met alles erop en eraan. Een reis van 3 tot 4 dagen waarbij men van de ene verbazing in de andere valt lijkt achteraf veel langer te hebben geduurd en vormt het ideale intermezzo om nadien opnieuw met volle vaart de routine aan te gaan.

Omdat we er een punt van maakten onze groepen zelf voor te bereiden en te begeleiden beleefden we alles intensief mee. Hoe helder een Russische operazangeres klinkt zonder dat we de woorden begrijpen, hoe passioneel de flamencodans, hoe indringend het geluid van een eenvoudige blokfluit voor een met toortsen verlichte schatkamer bij valavond te Petra, hoe beklijvend de champagne smaakt in de stilte van de woestijn met alleen maar zand in de wijde omtrek, de roep over de marifoon van enthousiaste kinderen die met hun boot een school dolfijnen hebben opgemerkt… Onvergetelijke belevenissen die een leven lang bijblijven.

Ik wil iedereen bedanken voor zijn deelname want de waarde van deze belevenissen komt pas echt tot uiting als de groep die zich wat onwennig vormt bij de kennismaking op de luchthaven zich omtovert tot een gepassioneerd gezelschap in het beleven van al dat unieks.

Evenementtours organiseert reizen die je niet om de hoek bij het reisbureau kan kopen. De reizen werden op vraag voor specifieke doelgroepen en incentivegroepen ontwikkeld. Volgend jaar stellen we drie van deze reizen aan een bredere groep voor, zij het eerdere deelnemers aan onze incentivereizen en aan al onze relaties van wie we weten dat een dergelijke volledig georganiseerde reisbeleving hen aanspreekt.We hopen jullie dan ook op één van deze reizen opnieuw te kunnen ontmoeten.

Dirk Vanhaesebroeck

01/06/2007

Betalen zonder creditcard

Vanaf nu kunt u uw online boeking ook betalen met bancontact, via uw eigen bank.

20/09/2006

Boekingsmodule Transhotel

Vanaf vandaag kan u gebruik maken van onze Transhotel boekingsmodule om een groot aantal hotels zelf te boeken.

15/07/2006

10 euro handling fee voor vliegtuigtickets ?!

Wees overtuigd van de prijs van uw vliegtickets. Dat blijkt nog maar eens uit het volgend verhaal uit de markt van de vliegtickets...

Laatst krijgen we een klant aan de telefoon die al een tijdje niet meer bestelde. We vragen hoe het komt dat, of we te duur zijn, enz. Die klant zegt dat hij is overgestapt naar een leverancier die een vaste fee van maar 10 € fee vraagt per ticket. Is me dat even schrikken: voor 10 € een dienst leveren die toch al gauw een half uurtje in beslag neemt... en het mooiste van al: naargelang de omzet krijgen ze op het einde van het jaar nog een deeltje terugbetaald. Goed - we hebben daar eens goed mee gelachen - maar namen daarna toch de proef op de som...

Een kijkje op de website van die leverancier: goede contracten met alle luchtvaartmaatschappijen, jarenlange know-how, onderhandelingen voor goedkoopste tickets, etc etc. We vullen het formuliertje in, een eenvoudig ticket heen en terug naar een gemakkelijke bestemming. Een uurtje later: onze aanvraag wordt beantwoord. En inderdaad, slechts 10 € 'dossierkost' bovenop de prijs van het ticket (ong. 451 €, incl. taksen), en we kunnen vertrekken. Fantastisch, een koopje !

En nu de negenproef... Zelfde vlucht, zelfde ticket van onze kant (We hebben voor alle zekerheid gewacht om te vergelijken totdat we de offerte binnenkregen, anders hadden we hen misschien de kans ontnomen om "onze" plaats tegen een goedkoper tarief te vinden). Hier komt het: we vinden nog een plaatsje op dezelfde vlucht voor 411 € (incl. taksen), d. w. z. voor een ticketprijs die 40 € lager ligt dan wat ze ons laten geloven. Zelfs inclusief onze werkuren zitten wij van onze kant nog niet aan 451 €. Die 10 € dossierkost is voor deze "concurrent" dus pure winst. Bestel twee tickets op dezelfde vlucht, en het verschil wordt nog frapanter. 5 minuutjes meer werk voor ons (d.w.z. 5 minuutjes meer te betalen), 50 € meer in de zak van onze concurrerende reisagent…

Conclusie: trek geen te snelle conclusies; vergelijk de totaalprijs (i.e. de som van de ticketprijs, taksen, servicefees en dossierkosten). Zorg ervoor dat je goed weet wat de samenstellende onderdelen zijn. Een dossierkost, al dan niet per persoon, zoals vele kantoren toepassen (ook in dit voorbeeld) komt meestal bovenop de gewone servicefee (verborgen in dit voorbeeld). Verwar deze begrippen niet.

14/07/2006

De nieuwe website van Evenementtours staat online

Iets later dan verwacht kunnen we met enige trots onze nieuwe website aankondigen.