logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Dodecanese Eilanden alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Dodecanese Eilanden

Kaartje  Dodecanese Eilanden

De Dodecanese eilanden liggen ten oosten van de Cycladen, grotendeels onder de westkust van Turkije. Een betoverde wereld, waar de zon foto's maakt en de zee leven schept. Milde winters en verkoelde zomers geven aan deze eilandengroep één van de mooiste klimaten van de Middellandse Zee. Dodecanese bete-kent twaalf: Rhodos, Kos, Kalymnos, Karpa-thos, Patmos, Simi, Leros, Astipalea, Nissiros, Kassos, Halki and Tilos zijn inderdaad de belangrijkste eilanden. Monumenten, kerken, oude ruïnes, tempels en middeleeuwse kastelen zijn er getuigen van een tumultueus verleden.

Lindos - Rhodos

Elders in Griekenland: Athene en de Argolische en Saronische Eilanden - Centraal Griekenland - Cycladen Eilanden - Ionische Eilanden - Kreta - Peloponnesos

Reis naar Dodecanese Eilanden - info bestemming

Rhodos heeft als grootste en meest populaire eiland van de Dodecanesos alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Genieten van zon, zee en strand en natuurlijk de lekkerste Griekse gerechten. Wandelen door en op de ommuurde binnenstad van Rhodos, zoeken naar souvnirs in de vele winkeltjes, tempels en andere opgravingen bezoeken, met een autootje door gezellig kleine bergdorpjes waar de tijd heeft stilgestaan...

De haven van Rhodos Rhodos kerk Winkelen in Rhodos stad

Ook Kos behoort al jaren bij de meest populaire Griekse eilanden. Kos stad vormt samen met Psalidi het toeristische hart van het eiland. Strand en sport zijn de belangrijkste ingrediënten voor een vakantie op Kos. In het bijzonder is het eiland ideaal geschikt voor fietsen en wandelen. Uitblazen kan in het gezellige Kos stad, zowel populair bij jongeren als bij ouderen, ook voor het bruisende nachtleven.

Hippocrates Kos zonsondergang Kos

Leuk aan de Dodecanese eilanden is dat u via boottochten ook delen van de Turkse kust kunt bezoeken. Vanuit Kos kan u bijvoorbeeld gemakkelijk naar Bodrum. Marmaris is dan weer beter te bereiken van op Rhodos. Ook het heel mooie en kleurrijke sponzeneilandje Symi is de moeite waard. Op zowel Kos als Rhodos kan je ook een jeepsafari maken. Stof doorspoelen 's avonds tijdens een Griekse avond...

Reisorganisatie Dodecanese Eilandenreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Dodecanese Eilanden

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur:

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Lokale munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Goed om weten:

Het weer

Het weer:

Reisperiode:

Kos JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 151517202530323329252117
Aantal uren zon per dag 55791012131210864
Aantal regendagen 141083300016713
Rhodos JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 151617212530323329252117
Aantal uren zon per dag 55791012131211864
Aantal regendagen 131083200016812

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Dodecanese Eilanden reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.