Citytrip Lyon

Kaartje Lyon

Lyon, op de plaats waar Rhône en Saône samenvloeien, is verrassend; werelderfgoed op verschillende gebieden. De prachtig homogene binnenstad is ontegensprekelijk een architecturaal pareltje; gezellig Frans met een tikkeltje Italiaans. Daarnaast is Lyon uiteraard ook de stad waar de Franse gastronomie al jaren hoogdagen beleeft...
Even buiten Lyon ligt een "vergeten" maar verrassend mooie streek: de Beaujolais.

Lyon met la Fourvière
Dinercruise op de Rhone

Info bestemming

Lyon ligt tussen 2 bergen. Op de ene berg was de plaats waar vroeger alles nauw verbonden was met de zijde-industrie. Op de top van de andere berg (Fourvière) werd de witte Notre-Dame de Fourvière basiliek gebouwd, met vier hoektorens. Vanaf de Esplanade de Fourvière, is er dan ook een adembenemend stadspanorama met zicht op de beide rivieren en op de stad. Een ideale plaats om kennis te maken met Lyon.

Heel het "Vieux Lyon" is voetgangersgebied met heel wat winkeltjes en sfeervolle terrasjes. Kenmerkend zijn de "traboules", die dateren uit de Renaissance: de doorgangen van een straat naar een andere straat gebeurt via corridors tussen de huizenblokken, met op veel plaatsen mooi gerenoveerde architecturale schatten: binnenkoeren, galerijen, draaitrappen, enz. In de oudste wijken van Lyon zijn de traboules talrijk, maar soms moeilijk te vinden: ze hebben wat weg van een geheim wegennet door de stad. Soms liggen ze gewoon verborgen achter wat een voordeur lijkt te zijn. We boeken graag een gids voor een begeleide wandeling door het oude Lyon. Om de ontdekking buiten het oude stadsdeel van de stad verder te zetten is een (gegidste)fietstocht ideaal. Langs de oevers van de Rhône werd een pad aangelegd, enkel door fietsers te gebruiken. Op de fiets ontdek je Lyon op een andere manier, langs parken en tuinen. Het uitzicht van de stad verandert tijdens deze tour meer dan eens.

De "hoofdstad van de gastronomie" heeft een ijzersterke reputatie op het gebied van lekker eten. Ontdek er de typische sfeer van de Halles de Lyon, je vindt er de beste ingrediënten van de geroemde gastronomie van Lyon samen. Ze zijn in naam verbonden met Paul Bocuse, meesterchef en vader van de nouvelle cuisine. Er zijn verschillende sterrenrestaurants in Lyon, sommige met prachtig zicht op de stad en de omgeving. In een "bouchon" daartegenover serveert men de traditionele, over het algemeen iets zwaardere, keuken van vroeger.


Verkenning van de Beaujolais streek

Maak een private rondtoer met gids/chauffeur door de Beaujolaisstreek met haar kastelen en wijncru's. Onderweg bezoek aan een wijnmakerij. De Beaujolais streek is een beetje een "vergeten streek van Frankrijk", maar verrassend mooi. Een streek met gezellige typisch Franse dorpjes, prachtige vergezichten waar de druiven en de wijn natuurlijk alomtegenwoordig is.


Extra informatie over een reis naar Lyon maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

Reisorganisatie Lyonreis - wat u verder nog moet weten voor u in alle rust en luxe op reis vertrekt.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info voor een citytrip naar Lyon

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Een geldige identiteitskaart is vereist voor Belgen om naar Frankrijk te reizen. Voor kinderen onder de 12 jaar is een identiteitsbewijs met pasfoto verplicht. Een geldige identiteitskaart is vereist voor Belgen om naar Frankrijk te reizen. Voor kinderen onder de 12 jaar is een identiteitsbewijs met pasfoto verplicht.

Gezondheid/Inentingen: Voor Frankrijk gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Frankrijk gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: Zelfde tijd als in België. Zelfde tijd als in België.

Munt: De munteenheid in Frankrijk is de euro. De munteenheid in Frankrijk is de euro.

Onderweg: Het gemakkelijkst is om met de Thalys te reizen. De rit Rijsel - Lyon duurt ongeveer 3 uren.

Goed om te weten: Lyon is de hoofdstad van de regio Rhône-Alpes en van het departement Rhône.

Weer en klimaat

Klimaat: Lyon ligt in de Rhônevallei en heeft een gematigd klimaat. Het weer kan erg onvoorspelbaar zijn. Zo kan je je er het hele jaar door aan regen verwachten, onafhankelijk van de temperaturen. Hevige neerslag is kenmerkend voor het klimaat. De winters zijn over het algemeen mild. In de vrij hete zomers is er vaak hevig onweer. Van juni tot september kan het gemakkelijk 30°C warm worden. De gemiddelde temperatuur in januari bedraagt 4°C.

Reisperiode: De maanden mei tot en met september zijn ideaal voor een citytrip met meestal veel zon en aangenaam hoge temperaturen.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis op maat naar Lyon voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.