Kefalonië

PorosHydraHydraEpidaurus

Kefalonië

Kefalonië is het eiland waar de gekende film "Captain Corelli's Mandolin" werd gedraaid. Wie de film gezien heeft herinnert zich zeker de ongeëvenaarde zichten. Kefalonië, 50 km lang en tot 35 km breed, ligt ten noorden van Zakynthos en ten zuiden van Lefkas. De bergen (tot 1628m) worden afgewisseld met diepe kloven en vruchtbare landen met akkertjes en wijn- en (olijf)boomgaarden. Het noorden van het eiland is vooral begroeid met naaldbomen, terwijl het zuiden grotendeels rotsachtig en schaarser begroeid is. De kust is grillig, met diepe baaien met stranden, landtongen en veel steile kliffen. Dit eiland is geen massabestemming, het heeft het zijn eigen karakter goed weten te behouden.

Argostoli is de kleine hoofdstad, gelegen aan een baai, met een autovrij centrum aan een mooi plein. Langs de promenade met palmbomen kan je een stukje wandelen. Iets verder is de carferrykade en het vissershaventje. Het strand stelt niet zo veel voor; hiervoor kan men in Lassi en Skala terecht, waar verschillende kleine maar mooie strandjes zijn met ook verschillende wateractiviteiten.

Zeilen rond Kefalonië Grotten rond Kefalonië

Fiskardos, in het uiterste noorden, is gekend voor zijn sfeervolle en pittoreske haven, in de zomer een bestemming voor eilandhoppers. Ook Sami is een kleine en leuke havenplaats.