logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Cycladen Eilanden alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Cycladen Eilanden - Aanvraag offerte

Kaartje  Cycladen Eilanden

De Cycladen worden beschouwd als het toeris-tische meest attractieve stukje Griekenland. U vindt er witte huisjes, windmolens, prachtige zandstranden en talloze kleine herbergen waar u kunt genieten van de Griekse keuken en de Griekse wijn...

De haven van Parikia, Paros Santorini

Hierna volgen enkele reizen naar Cycladen Eilanden op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Cycladen Eilanden aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Fly+Drive Cycladen - Bezoek aan Santorini

Eilandhoppen Griekenland - Cycladen eilanden

Een ideaal klimaat, oude sites, typische huisjes, pittoreske dorpjes en een ongeëvenaarde Griekse charme zorgen voor de unieke magie van de Cycladen. Voor de reiziger zijn er een pak combinaties mogelijk. We sturen u graag op een fly-drive langs Mykonos, Paros en Naxos naar het beeldschone en romantische Santorini. (rondreis 12 dagen/11 nachten, echter zeer flexibel)
 
 
   
 

Bezoek aan de noordelijke Cycladen-eilanden

Als u uw reis graag wat minder lang laat duren, of als u liever wat minder vaak van hotel verandert, dan kan u er aan denken om minder eilanden aan te doen. U kan gerust uw bezoek aan de Cycladen spreiden over meerdere vakanties. Enkele "noordelijke" eilanden om uit te kiezen zijn Andros, Tinos, Mykonos en Delos. (Individuele rondreis 8 dagen/7 nachten, maar zeer flexibel)
 
 
   
 
Eilandhop naar Folegandros - Cycladen

Bezoek aan de zuidelijke Cycladen-eilanden

De "zuidelijke" eilanden (Paros, Naxos, Santorini, Folegandros, Amorgos) zijn volgens ons de mooiste. Eventueel kan u starten en eindigen op Santorini en de huurwagen gedurende de hele reis meenemen op de ferry's. (Eilandhoppen 10 dagen/9 nachten, maar zeer flexibel)
 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Cycladen Eilanden wilt waarmaken.

Elders in Griekenland: Athene en de Argolische en Saronische Eilanden - Centraal Griekenland - Dodecanese Eilanden - Ionische Eilanden - Kreta - Peloponnesos

Reis naar Cycladen Eilanden - info bestemming

Santorini is het meest zuidelijke eiland van de Cycladen en ligt ongeveer 100 km ten noorden van Kreta. De vulkanische oorsprong van Santorini is duidelijk te zien bij de twee mooiste plaatsjes van het eiland: Thira en Ia. Beide liggen hoog op de rand van de Caldera, een hoge, steil uit zee oprijzende kraterwand. Enkele zwarte eilandjes voor de kust zijn in feite de toppen van in zee verdwenen vulkanen. Kenmerkend zijn de witte huisjes met blauwe kozijnen en deuren. In Ia staan enkele kerkjes met blauwe koepeldaken die wereldberoemd zijn en vaak terug te vinden op postkaarten.


Mykonos stad is het centrum van het gelijknamige eiland en erg fotogeniek dankzij de smalle straatjes, witgekalkte kerkjes, de oude windmolens en de pittoreske haven, waar luxe jachten en vissersbootjes harmonisch naast elkaar liggen. De witgekalkte straatjes worden gesierd door helderwitte vierkante huizen met felgekleurde deuren, houten luiken en balkons. De kleine maar mooie kerken, schilderachtige restaurantjes en winkeltjes met folkloristische artikelen en kunstvoorwerpen geven de stad een karakteristiek uiterlijk.

Een ruwe bergrug die van noord naar zuid loopt domineert het eiland Naxos. Naxos is als meest vruchtbare eiland van de Cycladen verrassend groen. In de bergen wordt in steengroeven het marmer van Naxos gewonnen. Naxos-stad dankt zijn populariteit vooral aan het mooie lange zandstrand en het gevarieerde uitgaansleven.

Paros is vanouds gekend door het helderwitte marmer, dat nog steeds uit de heuvels wordt gewonnen. Het landschap is zoals op de meeste andere Cycladeneilanden vrij dor en droog. Er is evenwel ook een vruchtbare vlakte met wijngaarden en bij het hogergelegen Petaloudes is een oase met bomen en planten, ook wel de vlindervallei genoemd. Kleine haventjes, authentieke bergdorpjes en verspreid gelegen kloosters sieren verder ook dit eiland.

Parikia - Paros Naoussa - Paros Parikia - Paros

De Cycladen lenen zich uitstekend tot island hopping. Dagelijks laveren ferryboten tussen de eilanden, waardoor ze bijzonder bereikbaar worden. De meeste island hoppers ambiëren een rustige, culturele en sfeervolle vakantie.

Reisorganisatie Cycladen Eilandenreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Cycladen Eilanden

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Brussel - Athene in 3 uur 15 minuten. Athene - Santorini in 45 minuten.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Lokale munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Goed om weten: Drinkwater is in de zomer eerder schaars op de Cycladen. Denk hieraan en probeer zelf niet te kwistig te zijn.

Het weer

Het weer: De Cycladen hebben een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde, vrij natte winters. Vooral van half november tot half februari valt er veel regen.

Reisperiode: Van mei tot oktober.

Naxos JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 151516202326272826242017
Gemiddelde nachtt. (°C) 101011131620222220181512
Gemiddelde neerslag (mm) 9173691912112111454893
Aantal uren zon per dag 3356811131210633
Aantal regendagen 12984310014612

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Cycladen Eilanden reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.