logo Evenementtours
Evenementtours bvba
Reisbureau - Reisorganisator
Incentivereizen, zakenreistickets, vakanties op maat
Meenseheirweg 53, B 8800 ROESELARE (Belgium)
Tel. +32(0)51/24.82.96 Fax +32(0)51/24.82.95
www.evenementtours.beWij organiseren uw individuele rondreis Athene en de Argolische en Saronische Eilanden alsof het onze eigen vakantie is. Ook in groepsreizen op maat zijn we specialist.

Reizen naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden - Aanvraag offerte

Kaartje  Athene en de Argolische en Saronische Eilanden

Athene is een moderne stad vol historische rijkdom. Er is zoveel te beleven dat je bijna niet weet waar te beginnen. Cultuur en de Griekse sfeer, je beleeft het in deze kosmopolitische metropool. De eilanden van de Saronische en de Argolische Golf zijn een favoriete bestemming voor Atheners. Elk van deze eilanden heeft zijn eigen karakter en kleur, een gevarieerd landschap en oude archeologische vindplaatsen. Pittoreske havenplaatsjes bieden troeven voor een verrassende en onvergetelijke ervaring...

Hierna volgen enkele reizen naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden op een rijtje. Vraag hier uw eigen volledig uitgewerkte reis naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden aan...
(duid links één of meer onderdelen aan die u zou verkiezen)

Citytrip Athene - De Griekse hoofdstad in Plaka met in de achtergrond de Acropolis

Citytrip Athene

Bezoek de Griekse hoofdstad. We voorzien jullie graag een drietal uren van een privé-gids voor een begeleid bezoek.
 
 
   
 

Eilandhoppen nabij Athene - eilandjes van de Saronische Golf

Het autovrije eiland Spetses is ideaal gelegen als uitvalsbasis voor bezoek aan de eilanden Aegina, Hydra, Poros. Een taxiboot brengt je binnen de kortste keren naar Porto Kheli van waaruit je uitstappen kan doen in de Peloponessos. Ook Nafplion wordt aangedaan.
 
 
   
 
Reis naar Nafplion - uitvalsbasis voor een bezoek aan GriekenlandGriekenlandreis - Poros, Hydra, Spetses

Reis naar Nafplion - ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Griekenland

Nafplion is een ideale uitvalsbasis voor bezoek aan de Peloponesos. Van hieruit kunnen ook uitstappen worden gedaan naar Centraal-Griekenland met Delfi en de Meteoren. Ook mogelijk vanuit Nafplion om de eilandjes van de Saronische en de Argolische golf te bezoeken waaronder Poros, Hydra en Spetses de bekendste zijn.
 
 
   
 

Combinatie met de Cycladen

 
 
   
 

Verlenging in Athene

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

De vermelde maatreizen en beleefreizen zijn slechts enkele van de voorbeelden. Wij trachten steeds op maat te werken en niet te pinnen op een vast programma. Uiteraard staan we open voor andere mogelijkheden en/of combinaties, vraag het gerust als je je droomreis Athene en de Argolische en Saronische Eilanden wilt waarmaken.

Elders in Griekenland: Centraal Griekenland - Cycladen Eilanden - Dodecanese Eilanden - Ionische Eilanden - Kreta - Peloponnesos

Reis naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden - info bestemming

Athene is de hoofdstad en tevens het economische centrum van Griekenland. Het meest bekende monument uit de Klassieke Oudheid is vanzelfsprekend de Acropolis, met het Parthenon en de tempels van Athene, Nike, Erechtion en aan de voet het theater Dionysos. Daarnaast zijn er veel andere opgravingen, musea en kerken verspreid over de stad. Athene bestaat uit verschillende wijken, elk met een eigen karakter: van het moderne en hippe Kolonaki tot de bazaarwijk Monastraki (dagelijkse markt) en de Chinese wijk. Het gebied rondom het Syntagmaplein is, vanwege de centrale ligging, een goede uitvalsbasis. De meest historische en tevens de meest toeristische wijk van de stad is Plaka, de beste plaats voor souvenirs of een terrasje.

Reis Athene - Acropolis by night Athenereis - Shopping in de hoofdstad van Griekenland Bezoek aan Athene - Theater van Dionysos

De Olympische Spelen van 2004 in Athene hebben gezorgd voor een algemene renovatie van de stad, voor een nieuwe luchthaven en een betere wegeninfrastructuur en openbaar vervoer. Mede daardoor is Athene nu heel wat aangenamer om te bezoeken. Naast de historische gebouwen en vele musea, is Athene natuurlijk ook een winkelstad. Als je geschenkjes voor vrienden en familie thuis wilt kopen, dan zijn Plaka of Monastiraki uitstekend geschikt. De drukste winkelstraat van Athene is de verkeersvrije Ermou straat, die vanaf Syntagma vertrekt. Hier kan je de laatste nieuw mode kopen, souvenirs, accessoires en veel meer. Kolonaki is dan weer de meest stijlvolle, maar ook dure, winkelwijk.

Athene bezoek je volgens ons niet alleen. De stad is perfect te combineren met een aantal eilanden uit de Saronische en Argolische Golf die een bezoek meer dan waard zijn. Het zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Je kan ze gemakkelijk bereiken bijvoorbeeld per draagvleugelboot vanuit Piraus.

Op reis in Aegina - dicht bij Athene gelegen Verkenning van het eiland Aegina per motorfiets Op reis naar het eiland Hydra - De gelijknamige haven

Het meest bekende van de Saronische eilanden is het juweel van de Aegeïsche zee: Hydra, een rotseilandje befaamd als kosmopoliet en culturele smeltkroes. Gemotoriseerd vervoer is er verboden. Hydra-stad is klein, authentiek en pittoresk. Pas wanneer de boot de haven binnenvaart zijn de mooie stenen herenhuizen in natuurlijke pasteltinten te zien. Eens van boord is het meer dan de moeite waard om langs de natuurstenen paden, bezaaid met talrijke trappen, de sfeer van de bovenstad op te snuiven en te zwerven door de smalle steegjes geflankeerd door simpele, maar mooie huisjes met kleine tuintjes vol bloemen en bomen. Probeer ook de hoger gelegen cafés om vanaf het terras te profiteren van het uitzicht tijdens het drinken van uw frappé...

Aegina is een prachtig eiland om te wandelen. Ook met scooter laat het rustige eiland zich gemakkelijk verkennen. Atheners hebben Aegina al lang geleden ontdekt: veel stedelingen brengen er de zomer of het weekend door. Poros is de hoofdstad van het gelijknamige eiland; een gezellig bad- en havenplaatsje met veel smalle straatjes en traditionele blauwe en witte huisjes. Poros benaderen van op zee zorgt voor een onvergetelijk uitzicht. Doordat het stadje op een steile heuvel is gebouwd, heeft men vanuit het centrum een mooi uitzicht op het vasteland van de Peloponnesos, nog een stukje Griekenland dat het bezoeken meer dan waard is.

Reizen naar Griekenland - Tempel van Afea Aegina Op reis naar Poros - ook mogelijk voor een langer verblijf

Poros is groen en heuvelachtig en ligt zo goed als tegen de Peloponesos aan. Enkel een zeer smal kanaal vormt een scheiding. Er zijn verschillende smalle baaien met zandstranden. De pijnbomen groeien er bijna tot in zee.

Het meest bekende van de Saronische eilanden is het juweel van de Aegeïsche zee: Hydra. Dit rotseiland is befaamd als een kosmopoliet en culturele smeltkroes. Motorrijwielen zijn er verboden. De sfeer op het eiland inspireert artiesten en niet-artiesten in hun creativiteit. Er zijn verschillende kerken en een aantal kloosters. Een bezoek tijdens de reis kan al wandelen of via een ezelritje. Ga volledig op in de Griekse stemming...

Er zijn enkele zandstranden op Hydra, maar Hydra is beter gekend voor de rotsstranden. Zwemmen in het heldere water, overnachten in de haven, opstaan en de gezellige drukte op de kade gadeslaan, enzovoort. Het maakt samen van Hydra een unieke ervaring, een hoogtepunt van de reis.

Eilandhoppen - stop in Spetses Spetses is een aantrekkelijke eiland, voor zowel toeristen als Atheners. De restaurants hebben er excellente visschotels: typisch voor het eiland is de "vis op zijn Spetses", een viscasserolle met tomaat en groene pepers, bedekt met kaas. De oude haven is een prachtplaats om te wandelen, vooral omdat er geen auto's zijn toegelaten. Spetses is de poort tot de Argolische Golf.

Porto Kheli werd begin 1960 uitgekozen als Navobasis, maar nadat reeds gestart was met de bouw van de haven werden de plannen weer afgevoerd. Er is nog een luchthaven die door kleine vliegtuigen wordt gebruikt, maar de rest van de achtergebleven open vlakte werd ondertussen volledig beplant en tot leven gewekt. Je vindt er nu een mooie ingesloten baai met ideale omstandigheden voor de watersporter (en dus enkele grotere hotels): surfers, zeilers, paragliders, jet- en waterskiërs zorgen steeds voor animo.

Reisorganisatie Athene en de Argolische en Saronische Eilandenreis - wat u verder nog moet weten voor uw luxereis.

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info reis naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Vluchtduur: Van Brussel naar Athene in 3u20min.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Lokale munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Goed om weten:

Het weer

Het weer: Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). In de zomer komen op de eilanden en in het noorden verkoelende windjes opzetten. Athene kan verstikkend warm zijn. De avonden zijn koeler. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode:

Athene JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Gemiddelde dagtemp. (°C) 131416202631343329231814
Gemiddelde nachtt. (°C) 55710141821211713107
Gemiddelde neerslag (mm) 5747413123116614535869
Aantal uren zon per dag 456891112129754
Aantal regendagen 13101086422371012

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw Athene en de Argolische en Saronische Eilanden reis voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.