Evenementtours - Arctic Lapland

Lapland - sneeuwschoenen

Lapland - Schitterende faciliteiten in een weergaloze natuur

Onvermijdelijk is de natuur een belangrijk ingrediënt van een trip naar Lapland. Witte sneeuw, groene wouden of een verpletterend kleurenpallet, om het even welk seizoen, de omgeving is perfect. Meer zelfs, de vele accommodatie- en vergadermogelijkheden en uitstekende gastronomie maken van het hoge noorden een ideale ontmoetingsplaats, een plaats waar werk en ontspanning perfect in balans kunnen zijn.

Lapland zomer Lapland winter Lapland - rafting

Of je je nu in het winterse landschap laat onderdompelen tijdens een verbluffende sneeuwmobielsafari, gaat cruisen door het landschap van de middernachtzon, gaat raften op het wild stromende smeltwater van een rivier, voor of tussen twee vergadersessies, de beleving is 100%. Creativiteit en inspiratie komen vanzelf. Waarom geen meeting op een heuveltop, brainstorming tijdens een wandeling door pure wouden, workshop bij één van de vele meren ?

Lapland - sneeuwmobielsafari Lapland - quadtraining

Rovaniemi

Gelegen op de poolcirkel is Rovaniemi al jaar en dag de poort naar Lapland. De sfeer is internationaal en de vergadermogelijkheden, van kleine meetings tot grote internationale congressen, zijn legio. De moderne faciliteiten, cultuur en natuur zorgen voor een uitnodigende en inspirerende mix. De zomer is de ideale periode om kennis te maken met een aloude gewoonte in Lapland, het omgaan met rendieren. De beste manier om dit te doen is door de rivier af te varen en hier en daar halt te houden voor de leukste plaatjes. Ook in de winter bieden de rendierslëen vermaak, maar dé activiteit van de winter is zonder twijfel de sneeuwmobielsafari. Je kan er snorren over bevroren rivieren en meren, over heuvels en door dalen, door idyllische bossen. Een waaier van andere mogelijke activiteiten wacht op je, van schatten- en avonturentochten tot het ontspannende traditionele saunaritueel.

Lapland - conferentiemogelijkheden Lapland - meetings

Rovaniemi is gemakkelijk aan te vliegen, Finnair verzorgt tot 6 vluchten dag vanuit Helsinki.

Pohtimo

Een idyllisch nest temidden de natuur, het echte Lapland. Pohtimo ligt niet zo ver van Rovaniemi, toch is het er nog duizend keer rustiger. Je hoort er de stilte en voelt de rust. Een schitterende plek voor een meeting of productvoorstelling. Accommodatie in hotelkamers of chalets, verschillende restaurants, sauna's en een waaier van activiteiten zorgen voor een onvergetelijk evenement. Ook hier zijn de sneeuwmobiels in de winter een must, verder sledetochten met huskey's, ijsvissen, een winterwandeling met sneeuwschoenen, ijscarten, quadrijden, toboganing, enz. In de zomer voel je jezelf de Ben Hur van de rendieren, doorkruis je met een buggy of quad de wouden, trek je te voet of met door het landschap, of wat dacht je van een spelletje "rubber raft polo" op het helderste water ?

Lapland - sneeuwschoenen Lapland - carting
Lapland - toboganing Lapland - huskey's
Lapland - Pohtimo Lapland - rafting polo

Levi

Van alle bestemmingen in Lapland geniet Levi, het stadje dat nooit slaapt, nog iets meer onze voorkeur. De mogelijkheden zijn eindeloos, de blijvende herinneringen gegarandeerd. Levi biedt naast de vele winteractiviteiten en het avonturenpark (dat enkel in de zomer open is) zeer goede accommodaties en hypermoderne vergaderzalen. Bijzonder hier zijn de tocht 's nachts met sneeuwscooters, op zoek naar het noorderlicht; de besneeuwde "standbeeldbomen" van de vele fells en de algemene magie van het Lapse leven: een warm drankje bij het kampvuur, de verse zalm of rendier in de restaurants, de shaman die met zijn liederen stress en boze geesten verdrijft...

Lapland - accommodatie Lapland - diner onder de sterren
Lapland - rendier Lapland - ondergesneeuwd
Lapland - bevroren telecom Met Evenementtours in Lapland